rnd_left_01.png
Főoldal

Phova kurzus Láma Ole Nydahllal - 2010. július 23-27.

en

Helyszín: Gyémánt Út Buddhista Közösség becskei elvonulási központja

 

Program

Július 22-23. phova előkészítő meditáció a Határtalan Fény buddháján 12 órától másnap 12 óráig

Meditáció és tanítás Láma Ole Nydahllal

Július 23. 15.00, 20.00 óra

Július 24-27. 10.00, 15.00, 20.00 óra

 

Mi a phova?

A tudatos meghalás (tib. phova) gyakorlata a Gyémánt Út buddhizmus egyik legmélyebb átadásának egyike. A gyakorlat által megtanuljuk eljuttatni tudatunkat a halál pillanatában a legmagasabb gyönyör állapotába. Ez nemcsak életünk utolsó pillanatainak előkészítésére hasznos: a halállal kapcsolatos szemléletünk átalakításával mindent egy félelem nélküli és gazdagabb helyzetből tapasztalunk, melyből valóban képesek leszünk mások hasznára válni.

 

Ki tanulhatja meg a phovát?

Aki képes a tudatával dolgozni, az megtanulhatja, hogyan lehet tudatosan meghalni. A phova kurzuson való részvétel előtt szükséges a Határtalan Fény buddhájának mantráját 100.000-szer elismételni. Ez a gyakorlat minden helyi Gyémánt Út Buddhista Központban elsajátítható (a központok listája itt található meg).A phova gyakorlat átadásához rendelkezni kell a buddhista menedékkel, melyet Láma Ole a kurzus elején ad meg. A phovát először végzők számára az egész kurzuson való részvétel mindenképp szükséges.

 

Ki taníthatja a phovát?

Ez az erőteljes gyakorlat egészen a történelmi Buddhától egy töretlen vonalon keresztül tanítóról tanítványra szállt. Láma Ole Nydahl az egyik legnagyobb phova mester, aki 1980 óta több mint 80 000 embernek tanította meg ezt a gyakorlatot világszerte. A kurzus alatt Láma Ole vezeti a meditációkat és tanításokat ad a halál és újraszületés folyamatáról.

 

Láma Ole Nydahl

Láma Ole Nydahl egyike azon kevés nyugatiaknak, akik a tibeti buddhista hagyomány teljes jogú lámái és meditációs tanítói. A dán származású láma és felesége, Hannah 1969-ben nepáli nászútjukon találkoztak először a 16. Karmapával, a tibeti karma kagyü vonal vezetőjével, és lettek első nyugati tanítványai. A tanulás és a meditáció évei után a 16. Karmapa megkérte őket, hogy ismertessék meg Buddha tanításait a nyugati világgal, és létesítsenek meditációs központokat. A 16. Karmapa kívánságára azóta több mint hatszáz meditációs központot hoztak létre világszerte. Az elmúlt harminchét évben megállás nélkül utaztak és tanítottak.

 

Helyszín

Az 1997-ben vásárolt negyvenhektáros terület a Nógrád megyei Becske községben, Budapesttől 85 kilométerre található. 1998 óta minden évben vannak itt meditációs kurzusok, amelyeken jelentős számban külföldiek is részt vesznek a világ minden tájáról. A tábori hangulatot idéző helyszínen biztosított az étkezés, a kulturált körülmények közötti sátorozás. A terület az év egyéb időszakaiban elvonulási központként működik.

 

Megvilágosodás-sztúpa

2008 szeptemberében ritka és különleges esemény színhelye volt a becskei elvonulási központ: régi álmunk teljesült azzal, hogy a nagyszerű nepáli buddhista mester, Serab Gyalcen rinpocse vezetésével a község határában álló Csiga-hegyen sztúpát emelhettünk. A sztúpa a buddhizmusban a mindenkiben benne rejlő tökéletességet szimbolizálja; többféle formában építik, közülük a becskei változat a buddhista gyakorlás célját, a megvilágosodást fejezi ki.

 

Megközelíthető

Autóval

az M3-as úton a 39. km-nél található kijáratig (Bag, Tura, Aszód felé). Aszódon keresztül Balassagyarmat irányában: Aszód, Iklad, Galgagyörk, Püspökhatvan, Acsa, Galgaguta, Nógrádkövesd, Becske.
- vagy a 2/A-s útról Rád kijáratnál kell lehajtani (38-39 km között) és Rád felé kell fordulni a kereszteződésben, majd Acsán Balassagyarmat felé.

Menetrendszerinti vonattal

Július 22-én és 23-án shuttle buszt biztosítunk a helyi vasútállomás és a táborhely között. 200 Ft/alkalom

Autóbusszal, melyeket igény szerint indítunk

Budapest-Becske: július 22. és/vagy 23.

Becske-Budapest: július 28.

Busz költség: 1.700 Ft/út, melyet júlus 12-ig kérünk befizetni. Jelentkezés személyesen vagy interneten.

 

Kurzusdíj

Elővételben július 12-ig:

Teljes ár: 25 000 Ft

Pártolói tagoknak: 22 000 Ft

(A pártolói tag egy éve havi rendszerességgel támogatja valamelyik központunkat.)
Kedvezményes ár: 11 000 Ft

Július 13-tól és a helyszínen

Teljes ár: 29 000 Ft.

Pártolói tagoknak: 25 000 Ft

Kedvezményes ár: 11 000 Ft

Phovát már végzett barátainknak, ha nem tudnak részt venni az egész kurzuson
2 200 Ft / tanítás

Kedvezményes ár: 1 000 Ft / tanítás

Kedvezményes a kurzus

Gyermekkel érkező szülők közül az egyik szülőnek, egyedülálló szülőnek, 14-18 éveseknek, 60 év felettieknek, tengeren túlról érkezőknek, orosz, ukrán, szerb, román, bolgár barátainknak.

Ingyenes a kurzus

Kísérőknek és 0-14 éves korú gyermekeknek.

 

Étkezés
Vegetáriánus és nem vegetáriánus menü (reggeli, ebéd, vacsora)
Első étkezés július 22. ebéd, utolsó étkezés július 28. reggeli.

10.800 Ft/teljes kurzus (reggeli 400 Ft, ebéd 700 Ft, vacsora 700 Ft). Egy-egy napot (1800 Ft) vagy csak az ebédet (700 Ft) is be lehet fizetni.

Jelentkezés és befizetés július 12-ig.
A kurzus helyszínén büfé üzemel, a faluban vegyesbolt található.

 

Befizetés

A kurzus díját, az étkezést és a buszt befizetheted csekken, átutalással, vagy személyesen a budapesti központban 2010. május 4-től július 12-ig minden nap 18–20 óra között!

Számlaszámunk:

UniCredit Bank - Gyémánt Út Buddhista Közösség - 10918001- 00000017- 40990039

A közleménybe kérjük írd be: kurzusdíj.

Ha átutalással, illetve csekken fizetsz, mindenképpen regisztrálj a http://course.buddhizmusma.hu címen, és a befizetést igazoló szelvényt hozd magaddal!


Gyermekfelügyelet

A délelőtti és délutáni előadások alatt biztosítunk.

 

Szállás

Saját sátorban vagy lakókocsiban.

 

Parkolás

Az általunk kijelölt és őrzött parkolót tudod használni!

 

Mit hozz magaddal?

Sátor, fólia, ragasztó, hálózsák, ülőpárna, gumicsizma, esőkabát (ha nagyon esne az eső), elemlámpa, evőeszköz, tányér, pohár, kullancsriasztó, házipatika.

Gyémánt Út Buddhista Közösség
1074 Budapest, Huszár utca 7-9., tel/fax: 06 1 322 2319
információs telefon: 06 20 494 6660
e-mail:
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

NyomtatásE-mail