FŇĎoldal / 1% - T√°mogat√°s / FONTOS technikai tudnival√≥k

FONTOS technikai tudnivalók

A Gyémánt Út Buddhista Közösség technikai száma: 0042

Tibet-Európa Alapítvány adószáma: 18058462-1-42

Hat√°ridŇĎk:
2014. febru√°r 25.:¬†egy√©ni v√°llalkoz√≥knak, eva-ad√≥z√≥knak, √°fa hat√°lya al√° tartoz√≥ ŇĎstermelŇĎknek √©s mag√°nszem√©lyeknek

2014. május 20.: minden más esetben (munkavállalók, önadózók, stb.)

Az 2x1%-os felaj√°nl√°sok post√°ra ad√°s√°nak v√©gsŇĎ hat√°rideje:¬†2014. m√°jus 20.


1. Ha adózó maga készíti el a személyijövedelemadó-bevallását
(illetve egyszerŇĪs√≠tett bevall√°s√°t vagy ad√≥nyilatkozat√°t)

 
Elektronikusan

A szem√©lyi j√∂vedelemad√≥nk 1+1%-√°r√≥l a rendelkezŇĎ nyilatkozatot √∂n√°ll√≥an, 2014. m√°jus 20-√°ig is megk√ľldhetj√ľk az ad√≥hat√≥s√°gnak elektronikusan vagy pap√≠ron kit√∂lt√∂tt form√°ban. A bor√≠t√©kra √≠rjuk r√° nev√ľnket, lakc√≠m√ľnket √©s ad√≥azonos√≠t√≥ jel√ľnket (k√ľldŇĎ). A bevall√°s r√©sz√©t k√©pezŇĎ 12EGYSZA lapon rendelkezz√ľnk, √©s azt a bevall√°ssal egy√ľtt tov√°bb√≠tsuk az ad√≥hat√≥s√°gnak.

Hagyom√°nyos m√≥don, nyomtatott form√°ban, postai √ļton

A bevall√°s r√©sz√©t k√©pezŇĎ EGYSZA lapon rendelkezz√ľnk, √©s azt a bevall√°ssal egy√ľtt tov√°bb√≠tsuk az ad√≥hat√≥s√°gnak.

A szem√©lyi j√∂vedelemad√≥nk 1+1%-√°r√≥l a rendelkezŇĎ nyilatkozatot √∂n√°ll√≥an, a bevall√°st√≥l elk√ľl√∂n√≠tve szem√©lyesen az √ľgyf√©lszolg√°latokon, vagy post√°n juttass√°k el az ad√≥hat√≥s√°g r√©sz√©re. A bor√≠t√©kra √≠rjuk r√° nev√ľnket, lakc√≠m√ľnket √©s ad√≥azonos√≠t√≥ jel√ľnket (k√ľldŇĎ).

Fontos: az EGYSZA lapon felt√ľntetett saj√°t ad√≥azonos√≠t√≥ jeltŇĎl a kedvezm√©nyezettekre vonatkoz√≥ adatokat k√©rj√ľk, ne v√°lassz√°k le.
 

2. Az adózó munkáltatói adó megállapítást kérAzon mag√°nszem√©lyek, akik bevall√°si k√∂telezetts√©g√ľknek munk√°ltat√≥i ad√≥-meg√°llap√≠t√°s keret√©ben tesznek eleget, a rendelkezŇĎ nyilatkozatot tartalmaz√≥ bor√≠t√©kot a munk√°ltat√≥nak legk√©sŇĎbb m√°jus 10-√©ig adhatj√°k √°t. Ez esetben a bor√≠t√©kot, annak ragasztott fel√ľlet√©re √°tny√ļl√≥an, saj√°t kezŇĪleg al√° kell √≠rni. A nyilatkozatot a munk√°ltat√≥ fogja bek√ľldeni az ad√≥hat√≥s√°ghoz.

A nyilatkozatunk akkor √©rv√©nyes, ha az ad√≥bevall√°sunkat, a rendelkezŇĎ nyilatkozatot hat√°ridŇĎre megk√ľldj√ľk az ad√≥hat√≥s√°gnak, √©s ad√≥nkat a t√∂rv√©nyes hat√°ridŇĎig marad√©ktalanul meg is fizetj√ľk.

¬Ľ Kit√∂lt√©si √ļtmutat√≥ let√∂lt√©se¬†

¬Ľ RendelkezŇĎ nyilatkozat let√∂lt√©se

¬Ľ RendelkezŇĎnyilatkozat-minta kit√∂ltve

Egyéb támogatások Amennyiben az ad√≥d 1%-os felaj√°nl√°s√°n t√ļl is t√°mogatn√°d a Gy√©m√°nt √öt Buddhista K√∂z√∂ss√©get, valamint a budapesti orsz√°gos medit√°ci√≥s k√∂zpontunk √°t√©p√≠t√©s√©t, √∂r√∂mmel fogadjuk felaj√°nl√°sodat az al√°bbi banksz√°mlasz√°munkra.

Bank: UniCredit Bank Hungary Zrt.

Kedvezményezett neve: Gyémánt Út Buddhista Közösség

Banksz√°mlasz√°m: 10918001-00000017-40990008

Közlemény: adomány

 

 

Nyomtat√°sE-mail