rnd_left_02.png
FĹ‘oldal

FONTOS technikai tudnivalĂłk

A Gyémánt Út Buddhista Közösség technikai száma: 0042

Tibet-Európa Alapítvány adószáma: 18058462-1-42

Határidők:
2014. február 25.: egyéni vállalkozóknak, eva-adózóknak, áfa hatálya alá tartozó őstermelőknek és magánszemélyeknek

2014. május 20.: minden más esetben (munkavállalók, önadózók, stb.)

Az 2x1%-os felajánlások postára adásának végső határideje: 2014. május 20.


1. Ha adózó maga készíti el a személyijövedelemadó-bevallását
(illetve egyszerűsített bevallását vagy adónyilatkozatát)

 
Elektronikusan

A személyi jövedelemadónk 1+1%-áról a rendelkező nyilatkozatot önállóan, 2014. május 20-áig is megküldhetjük az adóhatóságnak elektronikusan vagy papíron kitöltött formában. A borítékra írjuk rá nevünket, lakcímünket és adóazonosító jelünket (küldő). A bevallás részét képező 12EGYSZA lapon rendelkezzünk, és azt a bevallással együtt továbbítsuk az adóhatóságnak.

Hagyományos módon, nyomtatott formában, postai úton

A bevallás részét képező EGYSZA lapon rendelkezzünk, és azt a bevallással együtt továbbítsuk az adóhatóságnak.

A személyi jövedelemadónk 1+1%-áról a rendelkező nyilatkozatot önállóan, a bevallástól elkülönítve személyesen az ügyfélszolgálatokon, vagy postán juttassák el az adóhatóság részére. A borítékra írjuk rá nevünket, lakcímünket és adóazonosító jelünket (küldő).

Fontos: az EGYSZA lapon feltüntetett saját adóazonosító jeltől a kedvezményezettekre vonatkozó adatokat kérjük, ne válasszák le.
 

2. Az adózó munkáltatói adó megállapítást kérAzon magánszemélyek, akik bevallási kötelezettségüknek munkáltatói adó-megállapítás keretében tesznek eleget, a rendelkező nyilatkozatot tartalmazó borítékot a munkáltatónak legkésőbb május 10-éig adhatják át. Ez esetben a borítékot, annak ragasztott felületére átnyúlóan, saját kezűleg alá kell írni. A nyilatkozatot a munkáltató fogja beküldeni az adóhatósághoz.

A nyilatkozatunk akkor érvényes, ha az adóbevallásunkat, a rendelkező nyilatkozatot határidőre megküldjük az adóhatóságnak, és adónkat a törvényes határidőig maradéktalanul meg is fizetjük.

» Kitöltési útmutató letöltése 

» Rendelkező nyilatkozat letöltése

» Rendelkezőnyilatkozat-minta kitöltve

Egyéb támogatások Amennyiben az adód 1%-os felajánlásán túl is támogatnád a Gyémánt Út Buddhista Közösséget, valamint a budapesti országos meditációs központunk átépítését, örömmel fogadjuk felajánlásodat az alábbi bankszámlaszámunkra.

Bank: UniCredit Bank Hungary Zrt.

Kedvezményezett neve: Gyémánt Út Buddhista Közösség

Bankszámlaszám: 10918001-00000017-40990008

Közlemény: adomány

 

 

NyomtatásE-mail