top of page
Gyémánt Út buddhizmus
Gyémánt Út buddhizmus
Diamondway.jpg

Nyugaton több mint 700 a karma kagyü hagyományhoz tartozó világi Gyémánt Út buddhista központ működik. Ezeket a központokat Láma Ole Nydahl a 16. Karmapa, Rangdzsung Rigpe Dordzse nevében alapította és irányítja, és a 17. Karmapa, Trinli Táje Dordzse szellemi vezetése alatt állnak. 

A Gyémánt Út-központok barátságon és idealizmuson alapuló önkéntes munkával működnek. Buddha mindennapi életben alkalmazható gyakorlatias tanításait és ügyes módszereit kínálják. A meditáción és napi tevékenységeinken keresztül ki tudjuk fejleszteni a tudat benne rejlő erejét és tisztaságát. A Gyémánt Út segít felfedeznünk és kibontakoztatnunk tudatunk időtlen természetét minden lény javára. 

Mit adhatnak Buddha tanításai a modern világnak? 

„Hatékony módszereket, melyek a tudat közvetlen megtapasztalásához vezetnek” – mondja Lopön Csecsu Rinpocse, a nagy meditációs mester, aki segített a tibeti buddhizmust megalapozni Nyugaton. 

Buddha tanítása olyan, mint a gyémánt: természete szerint megváltoztathatatlan, mégis a mögötte lévő dolgok színeiben ragyog. A tanítások így különböző társadalmak és korok kultúrájához igazodtak anélkül, hogy lényegük elveszett volna. 1500 éven keresztül Indiában adták át őket, majd újabb ezer évig Tibetben. Ma a Gyémánt Út buddhizmus határtalan látásmódja és módszerei egyre népszerűbbek a Nyugat tanult és független emberei körében.

bottom of page