top of page
Kapcsolat

Gyémánt Út Buddhista Közösség

H-1074 Budapest, Rózsák tere 4-5.

Tel.: +3620-349-8989

Email: info@buddhizmusma.hu

Gyemant Ut

Budapesti Könyvtár

Pásztor Éva 

+36 20 5523 478

Email: konyvtar@buddhizmusma.hu
 

Nyitvatartás: hétfő, szerda, csütörtök 18:00-20:00.

konyvtar

Tibet-Európa Alapítvány

H-1074 Budapest, Huszár u. 7–9.
Email: info@tibeteuropa.hu

Az 1994 óta működő Tibet-Európa Alapítvány célja elsősorban a tibeti buddhista kultúra szellemi és művészeti értékeinek közvetítése a nyugati társadalom felé. Szándékaink szerint ezen egyetemes kultúra időtlen értékeinek bemutatásával hozzájárulhatunk annak fennmaradásához, így a humán műveltség sokszínűségének megtartásához.

További információk:

» www.tibeteuropa.hu

» www.tibetkincsei.hu

TEA

Ajánlat iskoláknak

Tisztelt Tanárnők és Tanárok!

 

A tanárok és diákok az iskolákban és egyetemeken, akik többet szeretnének tudni a buddhizmusról, számukra több lehetőséget is ajánlunk:

 

  • Az órák keretén belül adhatunk egy általános bevezetõt, vagy rövid előadásokat tarthatunk egy adott témáról.

  • Filozófia vagy pszichológia órák keretén belül kérdések és válaszok formájában vizsgálhatjuk meg a buddhista tanítások lényegét és gyakorlatiasságát.
     

  • Osztályokat is tudunk fogadni buddhista központjainkban egy látogatásra és előadásra.

  • A tanárok tananyagait kiegészítő információkkal látjuk el. Kérdéseikre szívesen válaszolunk az adott oktatási intézményben vagy buddhista központjainkban.

  • Rendszeresen kiállításokat rendezünk megyeszékhelyeinken, ahová szeretettel várjuk az osztályokat. Itt a tárlatvezetés mellett előadásokon és filmvetítéseken keresztül bepillantást nyerhetnek a diákok az egyetemes kultúránk fontos részébe, amely a tudatunk megismerését tűzte ki célul.

» www.tibetkincsei.hu

» Fogadóóra az M1-en (videó)

Modern világunkban gyakran felmerülő kérdés, hogy mi után is rohanunk vagy milyen maradandó értékek szerint rendezzük életünket. A vallások, filozófiák sokféle választ adnak erre. 

 

E különböző szellemi utak sok szinten érintkeztek a történelem során. A hasonlóságok ellenére legtöbbször más a cél és az út is. Fontos a kritikus vizsgálat, hogy képesek legyünk megkülönböztetni és megismerni ezeket. Csak e tiszta megértés után gazdagíthatjuk saját kultúránkat. 

 

A korábbi tananyagok rövid ismertetõibõl nem derül ki, miért egyre népszerûbb a buddhizmus nyugaton, és miért hivatkoznak rá gyakran a modern tudományok. Ezt a hiányt szeretnénk pótolni azzal, hogy hiteles és életszerű információt adunk közre a buddhizmus témakörében, amit magunk is gyakorlunk. 

 

Buddha negyvenöt éven át tanított, ezalatt a legkülönbözõbb embereknek adott tanácsokat, hogy hogyan használhatják az életüket úgy, hogy tartós örömöt tapasztaljanak és ne csak idõsebbé, de bölcsebbé is váljanak. Figyelembe vette tanítványai képességeit -, az eredmény a buddhista tanítások különösen sokoldalú és átfogó gyûjteménye lett. 

 

További információ az info@buddhizmusma.hu e-mail címen kérhető

Iskolaknak
bottom of page