top of page

Serab Gyalcen rinpocse a kagyü vonal nagyra becsült lámája, valamint egy Maniva. Ezt a címet a Csenrézig (Szerető Szemek) meditációs gyakorlat azon mesterei kapják, akik már legalább egymilliárd OM MANI PEME HUNG mantrát elismételtek.

Rinpocsét a 16. Karmapa Randzsung Rigpe Dordzse szentelte fel Rumtekben. Kivételesen tehetséges tanítvány volt, a hagyományos buddhista tanulmányok minden ágában kiváló eredményeket ért el a szútráktól és tantráktól kezdve a rituálékon, zenén és tudományokon át a művészetekig.

Sok más aktivitása mellett Rinpocse a pharpingi elvonulási központban szervezett hároméves elvonulások mestere, valamint felépíttetett és felügyel egy száz apácának otthont adó kolostort Katmandutól nyugatra, illetve tervei közt szerepel egy a fővárostól keletre fekvő szerzetesi kolostor építtetése is.

Rinpocse évente több alkalommal Nyungne és Csenrézig gyakorlatokat vezet több ezer meditációs gyakorló számára a Szvajambu mellett lévő Nyeshang kolostorban. Az évek során már több mint 15 milliárd Csenrézig-mantrát gyűjtött össze. 

Rinpocse több sztúpát épített Európában, többek között Magyarországon is ő építette és avatta fel a Becskén található Megvilágosodás-sztúpát.

Rinpocse tanítási stílusa mély, közvetlen és közérthető. Gyakorlati tanácsokkal, történetekkel és meleg humorral fűszerezett tanításai tartós benyomást gyakorolnak mindazokra, akik abban a szerencsében részesülnek, hogy hallhatják őket.

bottom of page