top of page

Láma Dzsigme rinpocse a kelet-tibeti Kám tartományban született a 16. Karmapa családjában, Samar rinpocse testvéreként. Ő is tagja volt annak a magas rangú lámákból és tulkukból álló csoportnak, akiknek kíséretében a Karmapa 1959-ben elhagyta a kínai megszállás alatt álló Tibetet. Majd a Szikkimben lévő Rumtekben telepedtek le, ahol a Karmapa létre hozott egy kolostort abból a célból, hogy átmentse a tanításokat és a karma kagyü átadást. Dzsigme rinpocse a régensek és tulkuk társaságában egy átfogó képzést kapott Rumtekben közvetlenül a 16. Karmapától.

Első nyugati útjára Karmapa magával hozta Dzsigme rinpocsét is és miután a franciaországi Dordogne-ban lévő Dagpo Kagyü Linget jelölte meg európai székhelyéül, kinevezte Dzsigme rinpocsét európai képviselőjének.

Dzsigme rinpocse egy nagy tiszteletben álló láma, aki emellett kiváló szervezői képességéről is ismert. Jól átlátja és megérti a nyugati életstílust, így mély tudásával, gyakorlati bölcsességével és jó humorával sokaknak válnak hasznára a tanításai.

bottom of page