top of page
Könyvek
LON_ahogy.JPG

Ahogy a dolgok vannak

Korszerű bevezetés Buddha tanításaiba

Láma Ole Nydahl

Ahogy a dolgok vannak, és ahogy a dolgokat látjuk: e kettő nem ugyanaz. A valóság sokkal örömtelibb, mint azt gondolni mernénk, s ha erre ráébredünk, korlátaink izgalmas kihívássá válnak! Akár gazdag belső életre, netán zavartalan hétköznapokra vágyunk, akár buddhák között buddhák szeretnénk lenni - a hiteles és életszerű tudás elengedhetetlen. Ahhoz, hogy a tudást tapasztalattá alakítsuk, Buddha a meditációt adta eszközként. Ha távolságot és nyugalmat alakítunk ki, s ez által eltávolítjuk az akadályokat, minden ajándékká válik. A remények, a félelmek, a ragaszkodás és a taszítás eltűnnek. Ahogy egy csésze kávé felszínén megjelenik a tükörképünk, amikor nyugodtan tartjuk, úgy tűnik elő a tapasztaló a tapasztalatok mögül. Ahogy a dolgok vannak. Miként tudjuk mindezt szinten tartani valamennyi élethelyzetben? Hogyan tudunk teljes, önálló emberekké válni? Őszinte és mélyen inspiráló könyvében ezt és még többet is közvetít Láma Ole Nydahl, A 16. Karmapa első nyugati tanítványa, és a Gyémánt Út buddhizmus teljes jogú tanítója.

 

» Megvásárlás

LON_elso_lepesek.jpg

Első lépés a Gyémánt úton

Egy utazás, amely történelmet írt

Láma Ole Nydahl

Valamikor a hippikorszak végén egy fiatal dán házaspár egy ütött-kopott Volkswagen busszal útnak indult Nepálba, hogy újabb tapasztalatokat szerezzenek a tudat megismerése terén. Ole Nydahl és felesége, Hannah ekkor találkozott először a tibeti buddhizmussal, amely mindörökre megváltoztatta az életüket. Noha számos akadályt le kellett győzniük, az első utat hamarosan több másik is követte. Nemsokára az első európaiak között voltak, akik magas rangú lámák beavatási szertartásain vehettek részt. Az utazások során Ole és Hannah lassan számot vetett korábbi gondolkodásmódjával, mindketten elkötelezték magukat a tanítások mellett, és a tibeti lámáktól fokozatosan elsajátították a gyakorlatot, hogy aztán a Karma Kagyü vonal legnagyobb meditációs mestere, 16. Karmapa első nyugati tanítványaiként – majd később teljes jogú tanítóként – a nyugatot is megismertessék a Gyémánt Út buddhizmus hasznos és örömteli módszereivel. 

» Megvásárlás

LON_minden_hataron.jpg

Minden Határon Túl

Ahogy a buddhák nyugatra jöttek

Láma Ole Nydahl

A Belépés a Gyémánt Útra című önéletrajzi könyv folytatása, melyben Láma Ole Nydahl hiteles képet nyújt arról, hogyan jutott el Buddha legmagasabb szintű tanítása, a Gyémánt Út Keletről Nyugatra. Tanulságos történet a korai idők nehézségeiről, és legfőképp arról, hogyan sikerült a buddhizmus lényegét a mai önálló, szabad és tanult társadalmak számára is elérhetővé tenni.

» Megvásárlás

LON_fearless.JPG

Félelem néküli halál

Tanácsok életünk döntő pillanataihoz

Láma Ole Nydahl

A magas szintű buddhista megvalósítók már jelen vagy korábbi életeik alatt felismerték a tudat valós természetét, így számukra a halálban és a haldoklásban nincsen semmi rendkívüli. Halálukat szívesen hasonlítják a felébredéshez, vagy ahhoz, amikor egy edény eltörik: ahogy a levegő azonos az edényen belül és kívül, ugyanúgy nincs semmilyen különbség a tudatosságban itt és ott. Pontosan tudják, hogy a halál után amikor megszűnik minden érzékszervi benyomás, feloldódnak a megszokások és minden energia összpontosul óriási fejlődésre nyílik lehetőség. Láma Ole Nydahl könyve az ő tanításaikat közvetíti az olvasóknak, és átadja mindazt a tudást, amit az elmúlt évtizedekben a nagy buddhista mesterektől elsajátított a halállal kapcsolatban..

» Megvásárlás

LON_szerelem.jpg

Könyv a Szerelemről

Gyakorlati tanácsok a boldog párkapcsolathoz

Láma Ole Nydahl

A szerelem által fejlődni. Létezik intenzívebb élmény, mint a szerelem? Milyen más területen vagyunk ennyire nyitottak ugyanakkor ennyire sebezhetőek és hol tapasztalhatnánk ekkora boldogságot? A buddhista látásmód szerint a szerelem és a párkapcsolat képezik az alapját az ember fejlődésének és egy kiteljesedett életnek. Láma Ole Nydahl ebben a könyvben leírja Buddha tanácsait egy boldog párkapcsolat megvalósításához. Hogyan tudunk egy olyan párkapcsolatban élni, amely nem csak minket, hanem környezetünket is boldoggá teheti. Buddha tanítása szerint mi magunk teremtettük meg jelenlegi életkörülményeinket végtelenül sok lehetőségünk van életünk megváltoztatására és alakítására. A szerelem és a párkapcsolat képezik az alapját az ember fejlődésének, ugyanakkor segítenek túllépni saját korlátainkon. Láma Ole Nydahl 35 évig élt házasságban és feleségével együtt megvalósították azt, amiről mindannyian álmodunk: egy tartalmas, boldog életet.

» Megvásárlás

LON_nagy_pecset.jpg

A Nagy Pecsét

Határtalan tér és öröm

Láma Ole Nydahl

A Gyémánt Út buddhizmus mahamudra látásmódja

Láma Ole Nydahl friss és modern magyarázata sokak számára tesz elérhetővé egy klasszikus, rendkívül jelentős buddhista szöveget, mely a tudat természetét írja le. A Nagy Pecsét bemutatja fejlődésünk alapját, az utat és a célt a Gyémánt Út buddhizmusban, valamint betekintést nyújt a feltételekhez kötött világba és az abszolút valóságba.

A Nagy Pecsét vagy mahámudra-látásmód olyan, mintha a víz felszínére rajzolnánk: minden tökéletes az adott pillanatban, de amint megjelenik, azzal egyidőben el is tűnik. Így működnek a megvilágosodott cselekedetek is: itt és most, elvárásokon és félelmeken túl, ragaszkodás és ellenszenv nélkül.

» Megvásárlás

LON_108.jpg

Egy Jógi 108 Válasza

Válogatás Láma Ole Nydahl tanításaiból

Láma Ole Nydahl

Láma Ole Nydahl immár negyven éve járja a világot, szinte minden nap más városban tart előadásokat a buddhizmus látásmódjáról és annak gyakorlati életben való alkalmazásáról. Az előadásokon elhangzott, az embereket leginkább foglalkoztató kérdésekből állítottuk össze könyvsorozatunk tartalmát.

LON_109.jpg

Egy Jógi 109 Válasza

Válogatás Láma Ole Nydahl tanításaiból

Láma Ole Nydahl

A könyvet nyilvános tanításokon elhangzott kérdésekből és válaszokból szerkesztették. Az Egy jógi 108 válasza után ez a második része az izgalmas és hasznos sorozatnak. Láma Ole Nydahl egyike azon kevés nyugatinak, aki a tibeti buddhizmus meghatalmazott tanítója és meditációs mestere. Láma Ole és felesége, Hannah 1969-ben találkoztak Nepálban a század egyik legnagyobb jógijával, a karma kagyü vonal vezetőjével, a fő Karmapával, akinek első nyugati tanítványai lettek.Karmapa mély hatást gyakorolt az életükre, és egyben felkérte őket arra, hogy tegyék elérhetővé a buddhizmust a Nyugat szabad, önálló és tanult társadalmai számára. Ennek érdekében immár 30 éve utaznak megállás nélkül világszerte.

LON_110.jpg

Egy Jógi 110 Válasza

Válogatás Láma Ole Nydahl tanításaiból

Láma Ole Nydahl

Hogyan vélekedik a buddhizmus más vallásalapítókról, más közösségekről? Mit mond a buddhizmus az abortuszról? A buddhista ideológia hogyan vélekedik a szerelemről, a szexről, a házasságtörésről és a házasságon kívüli szexről? Mi a legmagasabb szintű öröm és igazság? Különbözik-e megvilágosodott buddhatudatom a tiédtől? Lehetséges-e több határtalan, tökéletes dolog? Egyek vagyunk-e egy szint után? Hogyan tartsuk frissen a meditáció tapasztalatát a mindennapokban? Mi a véleményed a rossz házasságról? Ha nincs előre megírt sors, akkor hogyan lehet előre megérezni a dolgokat? Gyakorol-e valamilyen hatást a napfogyatkozás es 2000. május 5-én a hat bolygó együttállása életünkre?

LON_111.jpg

Egy Jógi 111 Válasza

Válogatás Láma Ole Nydahl tanításaiból

Láma Ole Nydahl

Könyvünket Láma Ole Nydahl nyilvános tanításain elhangzott kérdésekbõl és válaszokból szerkesztettük. Az Egy jógi 108 válasza után ez a negyedik része ennek az izgalmas és hasznos sorozatnak.

"Kétféle öröm létezik. Az egyik a tükörben megjelenő szép képekhez hasonlítható. Tudod, hogy azért látod őket szépnek, mert már csúnyákat is láttál. A másik öröm maga a tükör ragyogása. Itt, ha az abszolút szinten nézzük, akkor az abszolút és a relatív szint egyaránt mindig jelen van. De van egy pont, ahol találkoznak."

bottom of page